فیبر خوراکی و کاهش سرطان ریه

فیبر خوراکی و کاهش سرطان ریه

فیبر خوراکی و کاهش سرطان ریه

فیبرهای غذایی یا فیبرهای خوراکی پلی‌ ساکاریدهای ساختاری و ذخیره‌ای گیاهان به همراه لیگنین می‌باشند که در برابر هیدرولیز آنزیمی معده و روده کوچک مقاوم هستند و در روده بزرگ به‌طور کامل یا جزئی تخمیر می‌شوند. فیبر رژیمی شامل پلی‌ساکاریدها، الیگوساکاریدها، لیگنین و مواد گیاهی وابسته است.

در حقیقت فیبرهای خوراکی موادی هستند که توسط بدن انسان قابل هضم نمی‌باشند و موجب تسهیل در هضم غذا و بهبود عملکرد دستگاه گوارش خواهند شد. فیبرهای خوراکی به دو گروه فیبرهای محلول و نامحلول طبقه‌بندی می‌شوند.

فیبرهای محلول توانایی تشکیل ژل داشته یا به عنوان قوام دهنده عمل می‌نمایند در حالی که فیبرهای نامحلول خاصیت هیگروسکوپیک قوی داشته به‌طوری که می‌توانند تا ۲۰ برابر وزن خود آب جذب نمایند. فیبر رژیمی دارای فواید فیزیولوژیک ویژه‌ای در بدن می‌باشد.

دریافت فیبر باعث کاهش خطر بروز بیماری‌های مختلف مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و سرطان کولون می‌گردد و مصرف محصولات غذایی فاقد فیبر خطر بروز این بیماری‌ها را افزایش داده و در طولانی مدت می‌تواند منجر به بروز فشار خون، بیماری‌های قلبی و عروقی، یبوست و حتی سرطان کولون گردد.

فیبرهای محلول در کاهش چربی و قند خون و در پیشگیری از برخی بیماری‌های قلبی و عروقی نقش اصلی را ایفا می‌کنند و فیبرهای نامحلول در کاهش یبوست، سرطان روده و برخی اختلالات دیگر مؤثر می‌باشند؛ به همین دلیل، مصرف روزانه ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر خوراکی از سوی بسیاری از گروه‌های نظارتی بین‌المللی پیشنهاد می‌شود.

فیبرهای رژیمی علاوه بر اثرات مفیدی که بر سلامتی دارند، به دلیل ویژگی‌های عملکردی مناسب نظیر جذب آب، جذب روغن و افزایش ویسکوزیته، در صنایع غذایی نیز کاربرد گسترده‌ای دارند.

فیبرها به عنوان جایگزین چربی در محصولات گوشت، غنی کننده نان و محصولات پخت و کنترل کننده کریستالیزاسیون در بستنی و محصولات لبنی استفاده می‌شوند. آبمیوه، مربا و سوپ از دیگر محصولات غنی شده با فیبر رژیمی هستند.

فیبر خوراکی و کاهش سرطان ریه

مطالعات پزشکی نشان می‌دهد که مصرف فیبرخوراکی و ماست با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه مرتبط است.

به گزارش ایسنا، فیبرخوراکی منبع اصلی “پریبیوتیک‌”هایی است که رشد “پروبیوتیک‌”ها را بهبود می‌دهند.

همچنین ماست جزو مواد غذاییِ حاوی پروبیوتیک به حساب می‌آید. متخصصان تغذیه بر این باورند که وجود میکروبیوم‌های سالم در بدن علت ارتباط مصرف این خوراکی‌ها با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه است.

محققان آمریکایی روی اطلاعات ۱۰ تحقیق که در رابطه با رژیم غذایی بوده مطالعاتی انجام دادند و موارد ابتلا به سرطان ریه را در بیش از ۱.۴ میلیون بزرگسال بررسی کردند. در مدت زمان هشت سال حدود ۱۸ هزار و ۸۸۲ نفر از این افراد به سرطان ریه دچار شدند.

این محققان اظهار داشتند: افرادی که بیشترین مصرف فیبرهای خوراکی را داشته‌اند ۱۷ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان ریه بوده‌اند.

همچنین افرادی که بیشترین مصرف روزانه ماست را داشته‌اند در مقایسه با افرادی که این ماده را از وعده‌های غذایی خود حذف کرده‌اند ۱۹ درصد کمتر در معرض ابتلا به این سرطان بوده‌اند.

به گزارش نیویورک تایمز، به گفته محققان آمریکایی مصرف همزمان میزان بالایی از فیبر خوراکی و ماست خطر ابتلا به سرطان ریه را ۳۳ درصد کاهش می‌دهد.

آشنایی با مواد غذایی حاوی فیبر

برخی از مهمترین مواد غذایی حاوی فیبر عبارتند از :-

  • آووکادو (۱۰٫۵ گرم فیبر در هر فنجان)
  • گلابی آسیای (۵/۵ گرم فیبر)
  • خانواده‌ی بری‌ها مثل توت‌فرنگی، تمشک، بلوبری و…( در حدود ۷ گرم فیبر)
  • نارگیل (۷ گرم در هر فنجان)
  • انجیر (۱۴٫۶ گرم فیبر محلول و نامحلول)
  • کنگر فرنگی (۱۰ گرم فیبر)
  • نخود فرنگی (۸٫۶ گرم فیبر در هر فنجان)
  • کلم بروکسل (۵ گرم)
  • شلغم (۵ گرم فیبر)
  • انواع حبوبات و …..(هر فنجان در حدود ۱۵ گرم)

همچنین افراد سیگاری که خطر ابتلا به سرطان ریه آنان را تهدید می‌کند می‌توانند با مصرف خوراکی‌های حاوی فیبر و ماست تا حدودی سلامت خود را در برابر این بیماری حفظ کنند./ منبع: عصر ایران

فیبر خوراکی و کاهش سرطان ریه

پست های مرتبط

دسته بندی ها: دانستنی های آشپزی

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم

شما باید logged in تا بتوانید نظر خود را ارسال نمایید.