خورش قیمه

زمان آماده سازی
10 دقیقه
زمان پخت و پز
160 دقیقه
سطح آشپزی
متوسط
مناسب برای
2 نفر
وعده غذایی
ناهار
ارسال شده توسط
ارسال شده در
160 گرم
گوشت
1 عدد کوچک
پیاز
70 گرم
لپه
2 ق چایخوری
رب گوجه فرنگی
1/2 ق چایخوری
زردچوبه
1 عدد متوسط
سیب زمینی
2/3 ق چایخوری
دارچین
1/3 ق چایخوری
زعفران ساییده
2 پیمانه
آب ولرم
0 به میزان لازم
نمک
خورش قیمه

خورش (Stew) به گروهی از غذاها گفته می‌شود که ترکیبی آب‌دار از سبزیجات سرخ شده و يا حبوبات آب پز هستند كه همراه با گوشت پخته ميشوند.

کلمه خورش از برساختهای فعل خوردن است. در ایران قدیم قوت اصلی مردم نان بوده است و برای قابل خوردن کردن آن چیزی با آن همراه می کردند که به آن “نان خورش” می گفتند. مثلاً سعدی می گوید «یکی نان خورش جز پیازی نداشت». به تدریج کلمه خورش به مفهومی سوا از نان اطلاق می شود تا جایی که امروزه معمولاً خورشها همراه برنج خورده می شوند.

در آشپزی ایرانی خورش (یا خورشت) کاربرد فراوان دارد و معمولاً خورش با نان یا برنج ساده، که ممکن است به صورت پلو یا کته تهیه شده باشد، خورده می‌شود.

از انواع خورش‌های ایرانی می‌توان به خورش‌های فسنجان، قرمه سبزی، خورش قیمه ، قیمه بادمجان، خورش کرفس، خورش آلو اسفناج، خورش هویج، خورش کنگر، خورش بامیه، خورش خلال بادام و انواع خورش مرغ (مانند مرغ ترش و مسمای مرغ) اشاره کرد.

خورش قیمه از غذاهای ایرانی است. این خورش در میان ایرانیان غذایی پرطرفدار است. برای طبخ آن از رب گوجه فرنگی و پیاز سرخ شده، لپه، گوشت قرمز یا گوشت سفید، سیب زمینی به همراه لیموی خشک (لیمو امانی) یا آلو به عنوان طمع دهنده استفاده می‌شود.

ادویه‌ای که معمولاً در اواخر زمان طبخ به آن اضافه می‌شود دارچین است. خورش قیمه به همراه پلو سرو می‌شود. همچنین در برخی مناسبت‌های مذهبی در کشور ایران نیز به عنوان نذری تهیه و توزیع می‌شود.

بهترین قابلمه برای تهیه خورش قیمه قابلمه مسی می باشد.

در این رسپی خورش قیمه آموزش داده شده است.

برای خورش قیمه در صورت مشکل داشتن در تبدیل واحد ها، از سایدبار سمت چپ این صفحه استفاده نمایید.

(رسپی خورش قیمه توسط تیم آشپزخانک ترجمه شده است. در صورت کپی برداری منبع آن ذکر شود.)

  1. پیاز را ریز خرد می کنیم (ریز رنده کنید) سپس تفت می دهیم تا طلایی شود. پس از شستن گوشت، گوشت را خرد کرده سپس با پیاز و زردچوبه تفت می‌دهیم.
  2. رب را اضافه کرده و با مواد داخل ظرف خوب تفت می دهیم تا خوش رنگ شود.
  3. لپه را چندساعت قبل می‌گذاریم درآب خیس بخورد اینکار باعث می‌شود که لپه خام نباشد و هم جلوی نفخ را می‌گیرد و بعداز آب گیری در آبکش به ظرف گوشت ریخته و لپه را به این ترتیب کمی سرخ می‌کنیم. (این عمل از وا رفتن لپه هنگام طبخ جلوگیری می‌نماید.)
  4. آب را اضافه کنید و بعد از به جوش آمدن روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت بپزد. 40 دقیقه قبل از سرو، لیمو عمانی را که از قبل هسته های داخل آن را گرفته ایم اضافه می کنیم و مجددا می گذارینم تا خورش جا بیفتد.
  5. دقایقی قبل از سرو کردن مقداری دارچین (در صورت تمایل) و زعفران آب شده را به خورش اضافه می‌کنیم.
  6. سیب زمینی را خلال کرده و جداگانه آنرا سرخ می‌کنیم و در حین سرخ کردن کمی نمک می‌زنیم.
  7. نکته 1: هرگز در خورشتان آب‌لیمو نریزید بلکه آن را با لیمو عمانی و رب گوجه‌فرنگی ترش مزه‌دار کنید.
  8. نکته 2: می توانید برای این که خورش خوش طعم تر شود، لیمو عمانی را بشکنید (درشت خرد کنید) سپس هسته های آن را خارج کنید و بعد داخل خورش بریزید.
  9. نکته 3: هرگز روی خورش قیمه، چیپس خلالی نریزید بلکه خودتان خلال‌های سیب‌زمینی تازه را سرخ و همراه غذا سرو کنید.
  10. نکته 4: نوشیدنی‌ای که به شما پیشنهاد می‌کنم با این خورش میل کنید، دوغ، شربت به‌لیمو و شربت گل سرخ است که با نوشیدن آن‌ها وعده غذایی‌تان کامل خواهد شد.
  11. نکته 5: ته‌دیگ برنج هم باید از نوع نانی باشد زیرا این غذا با خلال‌های سیب‌زمینی سرو می‌شود پس نباید ته‌دیگ غذا را هم سیب‌زمینی گذاشت.

برای نظر دادن اولین نفر باشید!

شما باید logged in تا بتوانید نظر خود را ارسال نمایید.