پیشگیری از کاهش حافظه با مصرف زردچوبه
زَردچوبه یا زَرچوبه نوعی گیاه و ادویهای است که از آن گیاه تهیه میشود. پودر زردچوبه به رنگ زرد تیرهاست که یکی از پرکاربردترین ادویه جات به شمار میرود. رویشگاه اصلی این گیاه هند است و قسمت اصلی ادویه معروف کاری را که در بسیاری از غذاهای هندی به کار میرود، تشکیل میدهد.
مطالعهای که توسط محققان انجام شده نشان داده است یک گرم زردچوبه برای حافظه افرادی که فشار خون کمی بالا دارند موثر است. زردچوبه ادویهای است که در غذاهای آسیایی استفاده میشود و رنگ زرد و نارنجی آن ناشی از وجود رنگدانهای موسوم به کورکومین است. طبق آزمایش محققان وجود رنگدانه کورکومین در زردچوبه خطر زوال عقل را کاهش میدهد و در تقویت حافظه مفید است.
در این مطالعه ۴۸ نفر با سن بیش از ۶۰ سال که دارای قند خون بالا و بدون دیابت بودند مورد آزمایش قرار گرفتند؛ این افراد به ۴ گروه ۱۲ نفره تقسیم شدند که هر روز به آنها برای صبحانه ۱۱۹ گرم نان سفید، یک قرص یک گرمی زردچوبه یا دو گرم دارچین یا هر دو با هم داده میشد اما نان سفید هر روز به شرکت کنندگان داده میشد.
دارچین باعث کاهش قند خون میشود و خطر انحطاط عصبی را کاهش میدهد، به همین منظور محققان این مطالعه به شرکت کنندگان دارچین میدادند.
حافظه کاری شرکت کنندگان (حافظه کاری توانایی ذهنی است که فرد را قادر به استدلال، حل مسئله یا مشکل و برنامه ریزی میکند) قبل از غذا و ۶ ساعت پس از خوردن غذا بررسی شد.
زردچوبه باعث افزایش حافظه کاری شد و همراه با دارچین باعث باقی ماندن حافظه و تغییر نکردن آن شده بود؛ به گفته محققان کورکومین زردچوبه احتمالاً در مکانیسمهای مختلف بیولوژیکی نقش دارد، افسردگی را از بین میبرد و به دلیل اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی خواص ضد سرطانی نیز دارد.
زردچوبه را میتوان در بسیاری از غذاها و نوشیدنیها اضافه کرد به عنوان مثال میتوان کمی زردچوبه در چای معمولی یا چای گیاهی اضافه کرد اما افرادی که در معرض خطر سنگ کلیه هستند به دلیل این که زردچوبه سطح اسید اگزالیک در ادرار را افزایش میدهد باید کمتر زردچوبه مصرف کنند.
زردچوبه به دلیل خصوصیات آنتی آکسیدانی قوی خود یکی از مؤثرترین مواد در جلوگیری از سرطانی شدن سلولهای بدن است. این گیاه همچنین موجب افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون در بیماران دیابتی میگردد. کارآزمائیهای بالینی زیادی در ارتباط با فواید مصرف روزمره زردچوبه انجام شده است. گفته شده است که زردچوبه میتواند شدت علائم بیماری آلزایمر را کاهش دهد. همچنین ماده موثر زردچوبه یعنی کورکومین اثرات ضد التهابی و ضد درد شبیه داروهای مسکن معمولی را دارا میباشد.
درمطالعه روی موش صحرایی اثر مهارکننده کورکومین سدیم mg3 به ازاء هر کیلوگرم وزن موجب مهار لیپواکسی ژنار و سیکلواکسیژناز میشود. در درمان پسوریازیس، دردهای دندان و لثه، مار گزیدگی و عقرب گزیدگی ازاین گیاه استفاده میشود.
برای نظر دادن اولین نفر باشید!
شما باید logged in تا بتوانید نظر خود را ارسال نمایید.