مزایای فر برقی بیشتر است یا فر گازی؟
خرید فر گازی مقرون به صرفه تر و بهتر است یا فر برقی ؟
این سوالات بیشترین و مهمترین سوالاتی است که هر روز از ما پرسیده می شود که در اینجا با ذکر مطالبی به آن پاسخ می دهیم.
اجاق گاز یا به عبارتی دیگر ( صفحه گاز + فر ) مهمترین بخش هر آشپزخانه است زیرا برای آماده کردن تمام وعده های غذایی به آن احتیاج دارید.
فرهای گازی و برقی معمولاً هر کدام مزایا و معایبی دارند که می توانند بر روی تصمیم شما برای خرید فر تاثیر بگذارند. معمولاً افراد با ذهنیتی که از دیگران به دست آورده اند یا تجربه ی قبلی که خودشان از کار با فر گازی یا برقی دارند به یک جمع بندی دست پیدا می کنند.
در اینجا با ارائه ی اطلاعاتی به شما در این زمینه کمک می کنیم :
قیمت : مهمترین و اولین عاملی که برای خرید هر کالا موثر است – طبیعتاً قیمت آن است ، که اغلب فرهای گازی قیمت پائین تری نسبت به فرهای برقی دارند.
مصرف انرژی : هر مدل فر، چه برقی و چه گازی و از هر برندی ممکن است کلاس انرژی متفاوتی داشته باشند که در حقیقت بیانگر میزان مصرف انژی آنان است.
بهترین سطح مصرف انرژی (کمترین میزان مصرف ) : A+++ است و بعد از آن به ترتیب به A++ ، A+ و سپس به بدترین و پر مصرف ترین سطح انرژی E می رسد. به شما توصیه میکنیم که هنگام خرید صرفاً به گاز یا برق دقت نکرده بلکه به سطح مصرف انرژی نیز دقت نمائید.
با توجه به ارزان تر بودن انرژی گاز نسبت به برق در کشور ما – هنگام استفاده از فرهای گازی و یا گاز و برق تقریباً هزینه ی انرژی کمتری پرداخت می کنیم. اما می بایست فاکتور های دیگر را نیز هنگام خرید در نظر گرفته و در مجموع به نتیجه دلخواه برسیم.
توزیع حرارت و نحوه ی پخت : فرهای برقی حرارت را بصورت یکنواخت تر – خشک تر و عمیق تر توزیع می کنند و برعکس در فرهای گازی پخت از سطح شروع شده و به عمق می رسد که گاهی سطح غذا برشته شده در حالیکه عمق غذا ممکن است هنوز کاملاً پخته نشده باشد.
در فرهای برقی هوای داغ براحتی می چرخد و توزیع می شود و نتیجه کار فرهای برقی مطلوب تر می باشند.
سیتم تمیزی خودکار فر : با توجه به پاشش مواد غذایی در فر – داشتن برنامه ای خودکار برای تمیزی فر مناسب است. فرهای گازی فاقد برنامه ای خودکار برای تمیزی هستند و در حالت معمول نیز تمیزی فرهای گازی دشوار تر از فرهای برقی است.
فر های برقی اغلب دارای برنامه ی تمیزی خودکار هستند و در صورتی که چنین برنامه ای نداشته باشند باز هم می توان با یک برنامه ی دستی چربی ها و مواد غذایی چسبیده به دیواره ی فر را از بین برد.
در برنامه ی تمیزی خودکار – دمای داخلی فر طبق برنامه ای اتوماتیک بالا رفته و درب فر قفل میگردد . در این زمان ممکن است دمای جداره ی بیرونی درب فر تا ۶۰ درجه برسد. در این حالت تمام چربی ها و مواد غذایی بر روی دیواره ی فر سوخته و کف فر می ریزد و شما در پایان به راحتی با یک دستمال سوخته های مواد غذایی را پاک میکنید و فر شما تمیز می گردد.
تنوع برنامه : فر های گازی بدلیل کار با انرژی گازی فاقد برنامه هستند و اصالتاً برنامه پذیر نیستند. در حالیکه فرهای برقی دارای انواع برنامه ها و حالت های مختلف پخت و پز می باشند.
بسیاری از فرها ی برقی دارای برنامه های پیش فرض برای پخت انواع رایج غذاها و کیک ها می باشند. اگر در بودجه شما می گنجد به شما فر با ویژگی کانوکشن یا فن حرارتی را توصیه می کنم که هوای داغ را فر به جریان انداخته و در پخت مطلوب و سریع غذا بسیار موثر است.
برخی از فرهای پیشرفته از قابلیت و خاصیت های مایکرو: مانند یخ زدایی و چند برنامه ی دیگر مایکرویوی برخوردار هستند.
انواع فر از نظر نحوه پخت :
فر برقی (پخت غذا به کمک المنت های برقی)
فر گازی ( پخت غذا به کمک گاز شهری )
فر کانوکشن (پخت غذا به کمک امواج مایکروویو و المنت)
مدلهای ترکیبی فر های بالا:
فر گاز و برق (پخت با گاز + گریل برقی )
فر برقی + کانوکشن یا فن حرارتی
انواع فر از نظر نوع نصب در آشپزخانه :
توکار ( نصب در داخل کابينت )
مبله (بدونه نياز به نصب استفاده به صورت پرتابل )
انواع فر از نظر تکنولوژی کاربری :
فرهای مکانيکی
فرهای الکترونيکی با برنامه های آماده برای پخت تنظيم دما و زمان توسط کارخانه
فرهای هوشمند
دسته بندی فرها از نظر سایز های استاندارد برای گروه توکار :
فر ۶۰ سانت
فر ۹۰ سانت
فر ۱۲۰ سانت
برای نظر دادن اولین نفر باشید!
شما باید logged in تا بتوانید نظر خود را ارسال نمایید.