مراقب برنج هاي تقلبي باشيد
الف) برنج هاي فرآوري شده
برنجهایی با روش ماکارونی !
برنج های کشیده و قدبلندی که مدت هاست راه خود را به سفره های ایرانی باز کرده اند و درباره قد بلندشان نیز کلی تبلیغ میشود.
شاید کمتر کسی از ماهیت واقعی این “برنج ماکارونی ها”خبر داشته است اما نهایتا این محصولات پایشان به ایران وارد شده اما حالا ایران دارد خودش با وارد کردن دستگاه های تبدیل برنج های خورد شده به برنج دانه خود به تولید کننده های این “شبه برنج”بدل میشود.
به تازگی آگهی های فروش این دستگاه ها در فضای تجاری ایرانی راه پیدا کرده اند و چندین و چند دستگاه آن به
فروش رسیده و کارگاه هایی نیز کار خود را در نزدیکی کرج آغاز کرده اند، به نظر میرسد این “جادوگری”به
قدری پر سود است که به تازگی میزان واردات برنج شکسته به ایران افزایش چشمگیری یافته است.
“ناظران”به عنوان یک خریدار با یکی از فروشنده های دستگاه های تبدیل “خرده برنج”به “برنج دانه”تماس گرفته است. فروشنده دستگاه در مورد این دستگاه و محصولات نهایی به ناظران گفت:
قیمت دستگاه حدود ۱۱۰ میلیون تومان است و تنظیم دستگاه برای تولید محصول نیز ۳۰ میلیون هزینه دارد. ما دستگاه را در محل کارگاه شما تحویل میدهیم.
الان یک دستگاه آماده داریم اما برای وارد کردن دستگاه از چین حدود دو ماه از لحظه سفارش تا تحویل، زمان لازم است. این دستگاه ساخت چین است و قطعات اصلی آن مثل موتور غیره ساخت آلمان و ما آن را تا سه سال گارانتی میکنیم.
محصول نهایی هم بسیار شبیه برنج واقعی است که کسی نمیتواند بفهمد برنج نیست.
بوی برنج میدهد قیافه اش درست مثل برنج است، خمیر اولیه خیلی شبیه نیست اما وقتی محصول نهایی را نگاه میکنید هیچ فرقی با برنج ندارد.
حال که به لطف دستگاه های چینی میتوان از یک خمیر میتوان برنج ساخت، سوال اصلی این است که آیا نظارتی بر کارگاه های تبدیل برنج خورده به برنج دانه وجود دارد؟ آیا تنها ماده ای که در این خمیرها وجود دارد خرده برنج است؟ یا مواد افزودنی غیرمجازی به آن اضافه میشود؟
به تازگی وزارت بهداشت ایران با نام بردن از چندین نمونه برنج خارجی، آنها را سمی و غیرقابل مصرف اعلام کرد.
پیشتر نیز مجلس درباره مسموم بودن برخی از ارقام برنج خارجی از جمله برنج های هندی اظهار نظر کرده بود اما هیچ گاه منشاء این آلودگی و احتمال اینکه این برنج ها واقعا برنج نباشد مطرح نشده است.
حتی مقام های رسمی ایرانی از برخی مارک های بسیار معروف نام برده اند و آنها را حاوی سرب و آرسنیک عنوان کرده اند اما هیچگاه به طور قطعی گفته نشده است منشا این سرب و آرسنیک در برنج ها چه بوده است.
ب) ویژگی های برنجهای طبیعی ولی بسیار قد بلند
فرق برنجهای غیر تقلبی بلند قد با داخلی ها
تا به حال فكر كردهايد كه برنج شفته براي سلامتي بهتر است يا قد كشيده و جدا جدا؟ اصلا ميدانيد پشت پرده كشت برنج در خارج از كشور، درست مثل چاي؛ اتفاقاتي در حال انجام است كه با فرهنگ غذايي ما جور در نميآيد؟ اين گزارش نگاهي دارد به عوامل علمي اقبال عموم به برنجهاي خارجي.
اتفاقي كه در ايران و براي برداشت برنج ميافتد اين است: خوشههاي برنج با كاه يا همان كلَش درو ميشوند، يك روز زير آفتاب ميمانند و سپس جمعآوري ميشوند.
شاليها خرمن ميشوند و كلَش از دانهها يا همان شَلتوك (برنج با پوسته دانه) جدا ميشوند شلتوكها به گرمخانه برده ميشوند و در دما و زمان مشخص و معين خشك ميشوند و پس از آن به دستگاه پوستكني برده شده و در آن دستگاه پوسته شَلتوك از دانه جدا و برنج سفيد، خوشبو و خوشتراش به دست ميآيد./منبع:بیتوته
مراقب برنج هاي تقلبي باشيد
برای نظر دادن اولین نفر باشید!
شما باید logged in تا بتوانید نظر خود را ارسال نمایید.