شناخت مواد اولیه قنادی

شناخت مواد اولیه قنادی

شناخت مواد اولیه قنادی

برای تهیه یک کیک یا شیرینی خوب، باید مواد اولیه مهمی را که برای این کار استفاده می شوند بشناسیم.

 

۱- جوش شیرین

نام شیمیایی آن بی کربنات سدیم است. جوش شیرین یکی از هوادهنده های شیمیایی است. هوادهنده شیمیایی ماده ای است که در اثر حرارت تجزیه می شود و گازی متصاعد می کند که این گاز باعث پوکی نان و شیرینی می شود. دو مولکول جوش شیرین در اثر حرارت، یک مولکول CO2 یا گاز کربنیک تولید می کند.

جوش شیرین علاوه بر هوادهی، به علت قلیایی کردن محیط، باعث خنثی شدن اسیدیته مواد اولیه شده و هم چنین رنگ شیرینی و یا بیسکویت را تیره تر می  کند.

 

۲- بیکینگ پودر

یکی دیگر از هوادهنده های شیمیایی است. بیکینگ پودر مخلوطی از یک سوم جوش شیرین و حدود یک سوم اسید ضعیف مثل کرم تارتار، اسید تارتاریک و یا سایر اسیدهای مجاز و یک سوم هم نشاسته ذرت و یا نشاسته گندم می باشد.

نشاسته در حالت عادی به هنگام نگه داری بیکینگ پودر به مدت زیاد، از ترکیب اسید و جوش شیرین جلوگیری می کند.

چرا جوش شیرین را همراه یک اسید ضعیف در بیکینگ پودر قرار می دهند؟

وقتی دو مولکول جوش شیرین در اثر حرارت تجزیه می شود، یک مولکول Co2 تولید می کند. برای ایجاد گاز به مقدار بیش تر، جوش شیرین را در مجاورت اسید ضعیف قرار می دهند تا در اثر حرارت تمام گاز کربنیک جوش شیرین آزاد شود.

هوادهنده شیمیایی در شیرینی پزی ماده ای است که در اثر حرارت تجزیه می شود و گازی متصاعد می کند که این گاز باعث پوکی نان و شیرینی می شود.

شناخت مواد اولیه قنادی

۳- نمک میوه

مخلوط جوش شیرین و جوهر لیمو (اسید سیتریک) به همراه شکر می باشد که برای هوادهی کیک های لقمه ای به کار می رود.

 

۴- آگار آگار

آگار آگار یا پودر ژله، ماده خشک و جذب کننده ی رطوبت است که از جلبک های قرمز دریایی استخراج می شود. آگار در حدود ۳۰ تا ۵۰ برابر وزن خود قدرت جذب آب را دارد، بنابراین از ژل کننده های بسیار قوی است که بیش تر به مصارف قنادی می رسد.

 

۵- ژلاتین

ژلاتین به طور طبیعی وجود ندارد، بلکه از هیدرولیز استخوان و غضروف های بدن حیوانات (گاو) به دست می آید. ژلاتین دارای ۸۴ درصد پروتئین است.

ژلاتین در هنگام نگه داری، رطوبت جذب می کند، لذا بایستی در محل خشک و خنک نگه داری شود. چنان چه رطوبت ژلاتین از ۱۶ درصد افزایش یابد، قارچ و کپک بر روی آن رشد خواهند کرد و مصرف آن خالی از خطر نخواهد بود.

این ماده تا ۱۰ برابر وزن خود آب جذب می کند و بیش تر از آگار آگار مصرف خانگی دارد./ منبع : ماهنامه دنیای تغذیه – شماره های ۳ و ۶ – مطهره سیاح، مدرس آشپزی و شیرینی پزی

 

شناخت مواد اولیه قنادی

پست های مرتبط

دسته بندی ها: دانستنی های آشپزی

برای نظر دادن اولین نفر باشید!

شما باید logged in تا بتوانید نظر خود را ارسال نمایید.